„Jöjjetek hozzám, akik elfáradtatok és terheket hordoztok” (Mt 11, 28). Várjuk házunkba, hogy megtapasztalja Isten szeretetét!

Bemutatkozás

A Pio atya védelmébe ajánlott lelki hajlék

Szent Pio Lelkigyakorlatos Haz2013-ban, Szűz Mária királynő ünnepén hálaadás, békesség és áhítat honolt a Szent Pio Lelkigyakorlatos Ház udvarán: együtt ünnepeltek a székelyudvarhelyi stúdió környékbeli önkéntesei a lelki központot szerető hívek sokaságával. A kápolna búcsúján, amely egyben a helyi stúdió létrejöttének negyedik évfordulója is volt, Tamás József, a Gyulafehérvári Főegyházmegye segédpüspöke áldást kért a lelkigyakorlatos ház tetőtéri helyiségeire. Reményeinkben sokan belekapcsolódtak örömünnepünkbe.
László Attila, a Szent György egyházközség plébánosa és a helyi stúdió műsorigazgatója örömének adott hangot: „Miénk az ünnep! – Egymás mosolyából merítünk erőt”. Reményét fejezte ki, hogy ez az alkalom újabb kaput nyit meg. „E szent, szép helyen a legfelső szint is beépült, amely házaspároknak és személyesen irányított lelkigyakorlatozók számára biztosít a lelki megerősödéshez csendet és elvonulási lehetőséget: tíz, egyenként kétágyas szobában. Köszönetet mondott a Bartók házaspár áldozatvállalásáért, Isten áldását kérve, hogy amit szíve szándékára tesznek, a továbbiakban is tehessék. Mielőtt a résztvevők megtekintették a püspök atya által megáldott helyet, azt tanácsolta az egyházközség plébánosa: engedjük, hogy Isten vágyat ébresszen bennünk a mihamarabbi visszatérésre: „Épüljünk lelki emberekké!”

Lelki hajlék

Szent Pio Lelkigyakorlatos HazImmár közel két éve, hogy kéthetente rendszeresen hallhatnak híreket a Lelki-Lak című műsor követői a Székelyudvarhely-Szombatfalván, a Dózsa György utca 15. szám alatt 2011. szeptemberétől működő épületegyüttes, a Szent Pio nevét viselő lelkigyakorlatos ház tevékenységeiről. Az azonos nevű egyesület által fenntartott hajlékban – az elcsendesedésre, egyéni és közösségi lelki munkára alkalmas központban – helyet biztosítunk minden római katolikus kisközösség olyan programjának, amelyek által hit- és belső életük gyarapszik. A lelkigyakorlatos ház saját szervezésű közösségi programjait papok, szerzetesek, képzett világiak vezetik – a lelkiségi csoportok sajátosságainak figyelembe vételével. Ugyanakkor a közösség lelki műhely helyet biztosít, és körülményt kínál a kisközösségek által szervezett programoknak is. Lelkigyakorlatot vezetett Tamás József, a Gyulafehérvári Főegyházmegye segédpüspöke; Böjte Csaba ferences szerzetes; Jakabos Barnabás, Kiss Ulrich, Beöthy Tamás jezsuita szerzetesek; Kulcsár Apollónia, a Jézus Szíve Népleányai szerzetesközösség tagja valamint Bakó Mária Hajnalka, egészségügyi teológus. Előadóink voltak: a kolozsvári BBTE teológiai karának tanárai: Diósi Dávid, Jitianu Liviu, Vik János. Vendégünk volt a főegyházmegye legidősebb papja, Bíró Antal atya valamint Isten szolgája, Márton Áron püspök boldoggá avatásának római posztulátora, Kovács Gergely is. Tavaly népszerű volt a Szent Pio Emlékhét, amelyet a Szpisják Péter Pál kapucinus szerzetes által vezetett lelkigyakorlattal kezdtünk. Idén pedig imahetet szerveztünk Öt nap – öt felekezettel hívó gondolattal. A Szent Pio terem és a kápolna gyakori helyszíne a Mária Rádió udvarhelyszéki önkénteseinek a lelki napján. De tartottunk már képzést a mikrofonos önkénteseknek és lelki napokat a rádió munkatársainak.

Nőttön-nőtt

Szent Pio Lelkigyakorlatos HazHárom éve húsz férőhellyel, közösségi teremmel, kis konyhával, ebédlővel indították a tevékenységet, amely a 2011-es év során egy újonnan felépített ingatlannal és a kibővített kápolnával nagyobb létszámú, 60 fős lelkigyakorlatok lebonyolítására is alkalmassá vált. 2013-ban pedig tíz, egyenként kétágyas szobával vizesblokkal gyarapodott a lelki központ. Az Erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójával együtt használja a kápolnát, amely a mindenkori szombatfalvi plébános vezetésével működik.
A hálótermek, a kerengő, a zárt udvar a fizikai elcsendülést szolgálja, az ebédlő, tálalókonyha, raktár- és ruhatár valamint a korszerű vizesblokkok a kényelem-érzéshez járulnak hozzá. A Szent Pio előadóterem pedig közösségi és csoportfoglalkozás helyszíne. Minden tervezett programot egyéni elbírálásban részesítünk. Önt és közösségét is szeretettel hívjuk és várjuk. Érdeklődhetnek a 0755-489-743, 0755-489-690-es illetve a 0266-210-537-es telefonszámokon vagy drótpostán, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Programjaink

Nincsenek események
« Június 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Login

×